Hutang untuk EMBUN  

Monday, November 10, 2008

Sy menjawab tag drp embun..

PERIHAL 7jawapan anda mestilah JUJUR,AMANAH,IKHLAS,SOPAN-SANTUN DAN BERPEGANG PADA PRINSIP…

1. 7 ciri wanita/lelaki idaman anda.
* Ada pekerjaan tetap
* Beragama
* kelakar..
* Cool..

* Cute…(hehehe..wink…wink..)
*Peramah
*berWANG…


2. 7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup.
Adoi kene jawab ke ni…adoi…adoi….kejam..tp rasa nyer x semua sepanjang hidup kot..
* my baba black sheep(hehehe…love him..wink..wink..)
* Nizam..(dia seorang yang ego..so aku pernah rasa tercabar untuk memilikinyer)…giler..
* Zahid…(Verstyle beb)

* Anak Jakirman..(Sbb dia terlalu giler..)
*Fahmi..


3. 7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati.
* Happy

* Nak pengsan..hahaha..
* mual-mual dan sakit perut..hahahaha kelakar kan..(awin ko taukan macam mana aku..)

* Belagak cool…
* Excited tu mesti ade pya…
* Berdebar2 la…


4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda.
* Zoo Negara(tempat ni memang bestttt)
* Aquaria…(romentik nyer tempat…)
* Batu Caves..sbb nanti boleh kira tangga same2..
* Sg Congkak..hahahaha…macam2 ade kat sana tau..
* Pulau Sipadan…
* Danga Bay..embun kata best…so rasa cam nak pegi..(ehem..ehem..embun ko g sana ngan sape…wink..wink..)

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda.
* Jam
* Parfume
* Wallet..
* Baju.
*CD kegemaranku..
*Bg dia picture kt org yg diletakkan dalam botol..

6. 7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda.
*You mean everything to me..
* You light up my life..
*Baba black Sheep
*Right here waiting for u
*Mencintaimu..

7. 7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.WAJIB!!mereka musti diberitahu akan perihal ini

* Awin
* Tasha
* Geebu
* Nyor
* Miza
* Cat

hahahaha tag ini tidak 100% benar..ini adalah rekaan semata2.Ini kerana hendak menjaga hati EMBUN..sbb takut dia majuk sbb x jawab tag dia..

AddThis Social Bookmark Button


Tasha...akk dah jawab ni..  

1.What is the relationship of you and him/her?-my lovely sister cuntang..

2. Your 5 impressions towards him/her.
- Cute sangat2..
- Dia caring sangat..
- Tasha ni dak nouty…
- Kreatif..
-dya manje….


3. The most memorable things he/she had done for you.
- wut yeah …secret ler…

4. The most memorable things he/she have said to you?
- Dye suke panggil saya akak cuntang...

5. If he/she become your lover, you will…
- Tidak mungkin sama sekali…hehehe kami bukan lesbo…hahahaha…

6. If he/she become your enemy, you will…
- Tembak tasha neh…hehehehe….

7. If he/she become your lover, he/she has to improve on…
- no..no..no….

8. If he/she become your enemy, the reason is…
- nape dye jadi macam tu…

9. The most desirable thing to do on him/her is?
-ape eyh..tah...x tau...

10. The overall impression of him/her is…
- Dia cute sangat n baik hati…lurve her….

11. How do you think the people around you will feel about you?
- Budak montel yang comot…

12. The character of you for yourself is?
- Very sensitive…

13. On contrary, the character you hate of yourself is?
- hehehehe…secret ….

14. The most ideal person that you wanna be is?
- Wanita soleha yang berkerjaya..hahahahaha….

15. For the people who care about and like you, say something about them.
- Love u all so muah..muah..muah..muah..thanks becoz u all love n care for me..muah again…

16. Ten people to tag:(10 org yg akan di tag)
1- Embun
2 –Ayu
3 -GeeBu

4 –Cinta
5 -Awin

6 –Fareez
7 -Farra

8 –PGE..
9 – Kelapa Nyor
10-Kuching Syiam

17. Who is no. 2 having a relationship with?
- Best Fwenz embun mucuk…

18. Is no. 3 a male or a female?
- Female

19. If no. 7 and no. 10 were together, would it be a good thing?
- hahahaha..no la..

20. How about no. 5 and 8?
- huh..x de kot..2 2 dah berpunya..

21. What is no. 1 studying about?
- dia..hehehe pakar IT…MASTER EMBUN…

22. Is no. 4 single?(no4 single ke?)
- Huhhh!! X tau lah..dah ade kot..kot la..

23. Say something about no. 6-Semoga riez bahagia n Berjaya dlm hidup..hehehe..

huh..abis dah jwab tasah cuntang ni nyer tag...so..sape yg kene tag tu..sila jawab eyh..hehehehe...

AddThis Social Bookmark Button


Pakwe macam kayu..  

Sunday, November 9, 2008

ha..kali ni nk wat entry pasal pakwe sengal macam kayu..

ape perasaan korang(pompuan) kalo dapat pakwe macam kayu..
langsung tak reti nk faham perasaan awek dia..awek dia jeles ke..marah ke dia wat tak tau je..


hahaha..ape pya sengal la kalo dapat pakwe cam tu..sian kan..dah la sengal..penipu lak .tu..x jujur langsung..

so..kalo korang dapat pakwe cam tu better tinggalkan je..wat pe simpan si sengal mcm tu..wat sakit hati je..x reti langsung nk faham perasaan awek sdri..

so..BYEEEEE!!!!! semoga hepi ngan dunia yg KAMOO cipta sdri..hidup la sorang2...

jangan suke mintak simpati orang..hahaha..jahat giler kan aku..ajar korang2 mcm ni..

nyway..saje je type entry cam ni..bosan..x de kene mengene ngan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia...

AddThis Social Bookmark Button


DaYaH..aKu MeNJaWaB TAG Ko NeH..  

Friday, October 10, 2008

Tada..dayah aku kembali menjawab TAG ko...setelah berbulan-bulan ko TAG aku..baru kali ni aku menjawab.ok..ape yang ada dalam beg aku...dalam beg aku x de mende pun..tak macam ko beg ko dah macam mini market dah..macam-macam ade...ini lah yang ada dalam beg aku..






nak tau ke ape yg ade dalam beg aku neh....

.


.


.


.


.


.


.


.



nak tau eyh....



1)WALLET

wallet ni abg aku bagi..hahaha simple wallet..aku ske..dalam ni la aku sumbat semua resit2..duit..segala macam kad2 yang ada..aku kene update wallet aku selalu sbb kalo tak update selalu,nnti penuh sampah sarap...hehehe...

2)LIPSTIK & BEDAK

lipstik ngan bedak neh kene selalu ade...sbb nk kene touchup kalo makeup cair or lepas makan..

3)VASELINE

ni pun kene selalu ade..kadang2 bibir aku kekeringan..biasa lah dok dalam aircondkan...kering jer bibir neh.

4) PANADOL

ni pun kene selalu ade..sbb aku neh senang sangat kene migrain...tu yg putih kecik tu panadol ler tu..

5)SIKAT

memandangkan aku ni free hair..so kene la bwk sikat selalu..kalo tak rambut macam mop nanti jadinyer..lain la kali rambut tu cantik x pe..hanya guna jari jer...

6)KUNCI KETE

ni pun always ada dlm beg..kalo tak..ade je yang rembat kete nnti..tau2 ilang je...

7)HANDPHONE

macam embun jugak..sbb HP neh berjasa...HP neh yg amik gamba..so..x de la dalam pic neh..

ok embun..aku dah abis dahh selesaikan TAG ko...huhuhu

AddThis Social Bookmark Button


SaLaM LebaRaN  

Thursday, October 9, 2008



Selamat Hari Raya Aildilfitri Maaf Zahir & Batin kat semua kawan-kawan.Mohon ampun dan maaf jika terdapat salah dan silap sepanjang persahabatan kita..kalo ade terlanjur kata..tersilap bicara..tersalah laku...mohon ampun dan maaf eyh...anyway Selamat Hari Raya Aildilfitri Maaf Zahir & Batin

AddThis Social Bookmark Button


JoM TeNGoK..LaWaK!!  

Sunday, August 3, 2008

hahaha..jom tengok video clip ni "JABATAN DIDIK IKAN "nak nyebut Jabatan Pendidikan pun payah..yang tukang ajo nyer pun sengal..sebut x betul2..ahakz..



ha...cam ne..memang dua2 sengalkan...nk nyebut tu pun payah...hahahaha...

AddThis Social Bookmark Button


Women are complex creatures  

Tuesday, July 29, 2008

If you kiss her, you are not a gentleman
If you don’t, you are not a man
If you praise her, she thinks you are lying
If you don’t, you are good for nothing
If you agree to all her likes, you are a wimp
If you don’t, you are not understanding
If you visit her often,she thinks it is boring
If you don’t , she accuses you of double-crossing
If you are well dressed, she says you are a playboy
If you don’t , you are a dull boy
If you are jealous, she says it’s bad
If you don’t, she thinks you do not love her
If you attempt a romance, she says you didn’t respect her
If you don’t, she thinks you do not like her
If you are a minute late, she complains it’s hard to wait
If she is late, she says that’s a girl’s way
If you visit another man, you’re not putting in “quality time”
If she is visited by another woman, “Oh it’s natural, we are girls”
If you kiss her once in a while, she professes you are cold
If you kiss her often, she yells that you are taking advantage
If you stare at another woman, she accuses you of flirting
If she is stared by other men, she says that they a just admiring
If you talk, she wants you to listen
If you listen, she wants you to talk

AddThis Social Bookmark Button


1) What is the most important thing in your life?
- my family,my SAYANG,my friends also MONEY

2) What is the last thing that you bought with your own money?
-G gathering pahang…ahakzz

3) Where do you wish to get married?
- erks…where..?? maybe kat pulau or dalam laut..gile nyer aku nih..hahaha…

4) How old do you think you will be permanently owned by your love?
- killer question(ayat ayu)…cannot answer loh..very dangerous..

5) Are you in love?
- of course...i’m fell in love with the DJ…DJ…

6) Where was the last restaurant you had dinner?
-hurm..mana eh..dah lama x makan luar ni lupe pulak...

7) Name the latest book that you bought?
- latest book..? RASA kot..learn how to cook..wakakaka..

8) What is your full name?
- whitetulip…

9) Do you prefer your mother or father?
- ler..both la…both of them is my rainbow..

10) Name a person that you really wish to meet in real life for the first time.
- who eh..?tak der saper kot..

11) Christina or Britney?
- dua dua x mo

12) Do you do your own laundry?
- mesti la...

13) The most exciting place you want to go?
- KOREAN and GOLD COAST kot..

14) Hugs or kisses?
- both..ahakz..tamak nyer

15) Point out 5 things about the person who tagged you.
- nama dia TASHA
-cuntang
-awek PGE
-blog dia cantik
-happy go lucky


16) 8 things I am passionate about:
1) My boyfriends
2) money
3) white stuff
4) friends
5) food
6) internet
7) blogs
8) Pantaiii

17) 8 things I say too often:

1) ye lah tu
2) ye ke..
3) hurm..ok
4)”ingat hot sangat ker”(ayat biler ngumpat ngan embun)
5) adess..
6) mengom
7) kenapa pulak mcm tu..
8) tah…x tau(ayat bile malas nak layan org)


18) 8 books I've read recently:

1) Rasa
2)pstt..i love u
3)some novel(lupe tajuk dia)
4) -
5) -
6) -
7) -
8) -

mana ada baca buku..adoyaiii…

19) 8 songs I could listen to over and over again:

1)unintended
2) cintamu
3) my baby you
4) kitaro
5) I’m yours
6) tattoo
7) I’m fell in love with the DJ
8) my heart will go on

20) 8 things I learned last year:

1) ahaha…my graduation day..bestt memory ever I had.kene blajo rerajin
2) be a strong women
3) jangan jadi perempuan yang terlalu lemah.
4) cari apa yang kita mahu dalam diri kita dengan ikhlas dan bukan kerana terpaksa
5) belajar dari kesilapan lalu..
6) gunakan semua kebolehan yang kita ada
7) apa nk type agi ni…
8) tak de idea dah

-8 people to tag:-

x de kot..sbb kene tag ngan ayu ngan tasha …

AddThis Social Bookmark Button


aYaT-aYaT SeBeLuM DaN SeLePaS  

Wednesday, July 23, 2008



Cube korang tengok ayat-ayat ni betule ke tak..even korang couple pun la kan..mule-mule couple cam ne..dah lama-lama couple cam ne..ala..lebih kurang je semua tu..

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan : Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!


Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan : Masih lama lagi ke nih?
6 tahun : Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana!!!


Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite
U ye Sayang..

6 bulan : Trafik jam aah
6 tahun : K..


Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan : Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???


Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun : Masak apa hari ini??


Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan : I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun : Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..


Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan : Eh... Your call...
6 tahun : WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp...!! !
6 bulan : Kita makan apa malam ini??
6 tahun : HAH!! LAUK INI LAGI?


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan : Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun : Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!


Baju baru:
6 minggu : Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan : Lah... Beli baju baru lagi?
6 tahun : DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???


Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan : Kita ke Bukit Bintang aje ler... Senang sikit tak perlu naik flight...
6 tahun : JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun : JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK..

AddThis Social Bookmark Button


Jengka-Kuantan-Kemaman-Kertih  

Monday, June 30, 2008

yeah..

sesudah penat berjalan2 di Pahang dan Terengganu..akhirnyer blog nih diUPDATEkan semula..Rasa entry kali nih malas nk citer panjang2..sbb jauh sgt perjalanan..byk destinasi yg disinggah..ye la..dr SHAH ALAM-KL-JENGKA-KUANTAN-KEMAMAN-KERTIH..ahakz..berjalan sakan la..



tiket dr KL-Jengka Jungle..


Shahzan Inn Kuantan


Ni air terjun kat KERTIH

AddThis Social Bookmark Button


benci nyamuk..  

Sunday, June 15, 2008

nyamuk...

eee..nyampah nye la ngan nyamuk..pasal nyamuk ler aku admit kat sepital..nyamuk...nyamuk..adess..sib baik masuk kejap jer..4 hari..masuk air 14 botol...wawawaawa...dok sepital asik tengok jam..kira bape botol air masuk..adess..
cite nyer cam nih..aku demam..igtkan demam biasa jer so..makan la ubat yang ada tu..tibe2 tak elok-elok pun demam nyer..hari ke10 g hospital(DARUL EHSAN MEDICAL CENTER),kat shah alam..seksyen 9 tu..amik darah..adess sakit nyer ..tp masa tu doctor tak dapat result yang tepat..dia suh dtg 2 hari lagi..so..dah elok dah demam masa tu..yeah..ok nyer nih...tak kene tahan nyer..so...pegi2...kene tahan..wawawawa...darah drop pulak..adoi..kene tahan masa tu jugak la..masuk air..terus masuk wad..

ni lah katil yg aku dok

petang tu amik darah lagi..dok sepital asik amik darah jer pagi petang..adess..sampai dah lali dah tangan..dah tak rasa ape dah.petang tu darah drop lagi sampai 20++..terus kene tukar bilik..nurse monitor 24 jam..berwayar-wayar...cam nak mati je rasanye..


ni masa dok bilik monitor tu.

hari-hari makan tak abis pun...

sakit nyer masuk air

eee...bosan2..walaupun ada TV...tapi kat sepital tu mana la ade tenet..on guna handphone la..tu pun kejap2 jer...adoi...berapa la bil bulan nih..mati woo...nurse pakse minum banyak air..dah la masuk air..minum byk air...

hari keempat darah dah ok...so..leh kuar sepital..pagi2 doktor kata leh kuar dah...aku on the spot..call ayah...suh dtg amik n settle kan bil..hahaha...yeah..balik..

nyamukk..jauhkan dirimu dariku...kalo tak..abis la ko nyamuk..aku kejekan sampai lunyai...
pengalaman dok sepital memang ngeri..nak tdo pun susah..boring...

thanks kat kawan-kawan yang datang melawat kat umah ngan sepital...awin..thanks datang hari2..jenguk aku..tolong tukar baju..ahaksz...malu..malu..sib baik sakit...


thanks awin..sempat posing lagi tu..

AddThis Social Bookmark Button


kenali diri berdasarkan tarikh lahir  

Thursday, June 12, 2008


Tip Mengenal Diri Sendiri Melalui Tarikh Lahir..

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 20 05 1981
2 + 0 = 2
Maka kotak pertama adalah 2..

Kemudian campurkan kesemua nombor..
2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26
Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti :
2 + 6 = 8
Maka kotak kedua adalah 8..

Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua
2 + 8 = 10
Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi
1 + 0 = 1
Maka kotak ketiga ialah 1..

hasilnya..
2 : Lembut
8: Bisnes
1: Pemimpin

Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna..





AddThis Social Bookmark Button


CuPPy CaKe SoNG  

Wednesday, June 11, 2008

Holla..

eh..korang penah dengar tak lagu cuppy cake tu..ala yang dak kecik nyanyi tu..actually lagu tu dah lama giler..dak tu pun dah besar panjang agaknyer..CUPPY CAKE SONG ni lah yang menjadi pilihan alarm phone aku..hahaha..member2 aku(embun,nad) kata kalo dorang dengar lagu nih sure x bangun..hahaha memang la..korang tu tido cam kayu..mana nak bangun..tapi lagu nih best la..cute jer lagu dia..aku pun dah hafal dah lagu nih..ahakzz..ni video nih budak asal yang nyanyi lagu nih...



You're my Honeybunch, Sugarplum
Pumpy-umpy-umpkin, You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake, Gumdrop
Snoogums-Boogums, You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear

AddThis Social Bookmark Button


Camping congkak  

Sunday, May 25, 2008

yuhu....

i'm back dengan entry camping kat congkak...ha..hari tu kt orang dak2 DR3 g camping kat congkak 3 hari 2 mlm..sabtu,ahad ngan isnin tu..masa wesak day tu.kt orang berkumpul kat congkak sepatut nyer kol 10..tp biasalah janji dak2 nih..paham2 la..then..dah berkumpul tu..masuk la dlm congkak..kt orang camping kat base 5...huh mmg jauh giler jalan..penat nyer..pastu sampai2 pacak khemah..hehehe..ni lah kali pertama aku pacak khemah sendiri..ahakz.sebelum ni orang lain yang pacakkan khemah..teruk giler aku nih..tengahari tu turn aku masak..tp orang yang angkut gas x sampai2 pun..so..hidangkan lah dorang roti ngan sardin tu jer..ala dlm utan..x kan nk makan sedap2..

so..malam tu pun kt orang start ngan first game kt orang..iaitu men kotak beracun...macam2 denda lah yg dikenekan..di antaranya..menari ala bollywood,minum air satu liter,minum air garam dan macam2 lagi la..tapi yang best nyer..aku lucky giler mlm tu sbb tak kene denda ape2...hehehe..aku yang buat denda tu..aku yang takut...

hari kedua pulak kt orang p jungle tracking..tp bangun jer pagi2,muke dah kene makeup ngan arang..ahakz..memang la nak kene ngan dorang nih..tak der keje lain la tu..tp x per..semua kiut miut muke kene arang..kat umah dah x leh buat cam nih..takkan nk buat kat mak ayah atau pun abang2..mati lo kene side kick...

ni la muke yang kene solek ngan arang pagi2..hehehe..

masa jungle tracking tu..alahai dak2 laki nih..ada jugak yang penakut pacat..adess..how come??muke masing2 kejung jer kene pacat..ahakz..huih..tracking naik bukit...jambatan runtuh..macam2 la..penat seyh...naik bukit..last2 jumpa jalan mati..maybe dah lama kot dorang nih tak teroka hutan congkak nih..balik tracking singgah base 7 untuk bermandi manda..air kat sana dalam..bestttt...dah mandi2..lik kat camp makan..rehat2..sebab petang tu ada 3 game yang ada..ngah lepak2 tibe2 embun..."b.......pacat b.."ha..?pacat b..ahakz..giler la embun nih..pacat sky laks..lawak la si embun tu..sib baik x der record..kalo tak..mmg la aku ulang 10x tengok video tu..pacat b dok dalam seluar embun..ahakz...embun...embun...

bukit yang tinggi untuk didaki...huhuhu penat seyh...

titi nih lah bahaya...kayu2 semua dah reput.

mandi kat base 7

game petang tu..make up tutup mata..pass card guna pipi...ngan cari duit syiling dalam tepung..
lawak gile la game2 tu..macam2..ada yang main tipu...kene denda cium pokok..game pass card guna pipi tu asal nyer guna mulut..tapi dibatalkan..sebab budak laki taknak..takot ker...pastu cari duit syiling dalam tepung..muke cam tepung gomak masing2..

game solek2..(nyah yang akan dihantar ke brickfileds)


inikah sahabatku...?

baru pas men tepung...putih nyer burger..erks..

malam tu x der wat per..lepak2 ngan bakar sosej jer..malam tu lambat gak la aku tdo..lepak2..biasala malam last kan..esk nyer dah nak balik dah..so..tdo la lambat sikit..

pagi esk nyer ada perang lak kat camp tu..abis kicap,sardin,telur...giler la dorang nih..tp yang best..embun kene launch besday awl..akulah sahabat baik dia yang pecahkan telur atas kepala dia..ahakz.."hepi becoming besday embun"....busuk giler.....eeee....gelinyer...tp aku puas hati..sbb terkene sky skali...cak...embun....jangan marah...best tak kene telur....hehehehhee..

inilah dapur kami...

dah abis perang semua siap2 nak balik..kemas khemah..penat nyer..barang byk...tp best......
thanks kat semua crew yang bekerjasama untuk menjayakan camp nih..ala rezeki..kita buat event lain untuk DR3...ok...

dr3 da bestt..

bye congkak...ada masa kt jumpa lagi..

byeee......end...

AddThis Social Bookmark Button


HaPPy BeSDaY aYaH and HaPPy MoTHeRs DaY MaK  

Saturday, May 24, 2008

salam...

hehehe..lama giler dah x update blog nih..hurm...ni nk cite pasal celebrate hari jadi ayah ngan hari ibu..kt org adik beradik pakat la buat suprise party...abg bli satay..aku bli cake...hehehehe...buat sederhana jer..

kek untuk mak ngan ayah

ayah...happy besday...hurm..umur makin meningkat..ayah makin sensifif..ayah...jaga kesihatan ayah..thanks..jaga makan minum anak ayah nih..thanks support apa yg anak ayah buat selama ini...sayang ayahhhh....muahh..

emak..selamat hari ibu...mak ibu yang terbaik didunia...salah silap anak mak..mak tegur elok-elok..hehehe..anak mak ni kadang-kadang degil sikit..biasalah darah mude..hehehe..thanks mak...nanti shopping2 lagi eh..dah lama tak shopping ngan mak..thanks..ajar masak...sayangggg mak..muahhh..

mak ngan ayah ngan danish

saper-saper yang ada mak ngan ayah..sayangi lah dorang...jaga hati...makan minum...dorang..kalo dorang tak der nanti..x ada ganti sebaik mak ayah korang.hormati dorang..sayangilah dorang...


AddThis Social Bookmark Button


Doa  

Sunday, April 27, 2008










AddThis Social Bookmark Button


aNDaiNYa PeReMPuaN TaHu..  

Thursday, April 17, 2008

>>Lelaki juga boleh menjadi seseorang yg begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin).


>>Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yg tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yg mempunyai banyak persamaan
dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yg boleh dibualkan atau dikongsi bersama.


>>Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yg dirasakan oleh seorang wanita.Lelaki boleh menerima penolakan dgn baik.Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya utk menambat hati wanita...


>>Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita,menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.


>>Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dgn situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama! Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.


>>Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.


>> Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini...


>>Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dgn lebih baik.


>>Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa...yang lain hanya kawan..:)


>>Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...


>>Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

>>Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!


AddThis Social Bookmark Button


TRiP tO PoRT DiCKSoN aND MaLaCCa  

Wednesday, April 16, 2008


assalamualaikum..

dah lama dah tak update blog nih..bukan tak nak update tapi mood untuk update blog nih tak der..kali nih nak story pasal g PD ngan melaka last week..plan asal nak pegi sunway lagoon jer sebab ika(member kolej) nak balik kampung dia dah kat padang,indonesia..plan punya plan tak jadi pegi sunway...so pegi la PD..yang pegi PD tu smua budak kolej and ada la sorang member bukan kolej(nad).member kolej yang pegi(awin,aku,ika,aiza,katak,lito,pett,aus,ucop,botak,sagnol,mawan,badai,ochee).

pagi tu gerak g KL dulu..p umah nyah dulu p amik ayam,pastu p umah aus tunggu dorang smua kat sana..smua dah sampai..gerak la p PD..singgah R&R Seremban,ucop,botak ngan mawan tunggu kat sana...so...dah kumpul smua gerak la g PD..sampai PD..start la bakar ayam..huh...nk idupkan bara...payah tol..sbb x bawak apa2..try punya try...boleh...so start la bakar ayam..perghh...sedap nyer...nak mandi pun dah tak saba nih..x per..makan dulu..


inilah ayam yang dibakar

so...dah siap makan...pegi lah mandi...tengok orang naik banana boat tu best jer...hati tu teringin nak naik..tapi takut pulak..ahh..naik jer la apa nak takut..life jacketkan ada...bukan tenggelam pun..hm..keinginan nak naik banana boat tu membatasi segala-galanya..ahakz...so...kt orang pun naik la 7 orang(aku,aiza,ika,aus,botak,sagnol,ucop).mula-mula naik tu...mak ai cuak giler..yg kelakar tu sagnol..orang lom jatuh..tibe2 dia tercicir tengah laut tu..wakakaka lawak giler.(opss..sagnoll jangan marah)..first time jatuh tu cuak..memang tercampak abis la..dah second and third time tu ok dah..tp dari dalam air nak naik boat tu..memang tak larat...

ni lah banana boat yang kt orang naik

dah settle smua..mandi-mandi...lepak-lepak la kejap..plan nk balik..nk makan kat2 situ jer..last-last sampai melaka..ingat nak makan kat umbai..tapi tak jadi jauh sangat..last2 makan kat pantai kelebang jer...balik KL..sampai umah kol 1 ..tapi penat giler sbb aku drive sowang-sowang..shah alam-KL-PD-melaka-KL-puchong-shah alam...tu lah destinasi aku..apa pun enjoy...to ika...take care n jumpa lagi...love u...muaks..

bergambar masa nk balik

nad,aku,awin,ika

aku,ika,awin(ika..i'll miss u)

aku,ika and jejaka ittar

AddThis Social Bookmark Button


LauNCH GuaMuZiK  

Thursday, April 10, 2008


Jom pegi launching gua muzik ramai-ramai.Pada 14 April 2008.Di Convention Center Bukit Kiara,Kuala Lumpur

AddThis Social Bookmark Button


KiSS....CiuM  

Monday, April 7, 2008

Kiss...

aper itu kiss eh...kiss tu cium la..
penah ke korang kene cium ha..??
huhuhu...tepuk dada tanya la diri sendiri..
tau ker apa makna cium tu..huhu..saper tak tau tu..meh sini nak bagi tau makna ciuman...

  1. Cium tangan
    Ciuman ini bermakna “menghormati”. Seperti kita mencium tangan orang tua korang masa salam tangan dorang.
  2. Cium pipi
    Jika pasangan korang cium pipi, itu tandanya si dia sayang pada korang. Malah jika korang ngah marah dan dia tiba2 dia cium pipi korang, itu maknanya dia tetap sayang kat korang walaupun apa yg terjadi.
  3. Cium bibir
    Ciuman ini bisa bermakna tanda “cinta”,
  4. Cium kening
    Ciuman ini bermakna kasih sayang, .Ciuman macam ini lebih dalam maknanya dari ciuman lainnya. Orang tua lebih sering mencium kening anaknya sebagai tanda kasih sayang daripada mencium pipinya. Orang yang dicium keningnya juga akan merasakan sesuatu yang lebih dalam hatinya, kalau yang mencium itu adalah orang yang dia sayangi.
huhuhu...so cam ner...ciuman macam mana yang korang suke..??

AddThis Social Bookmark Button


SeLaNGoR VS KeDaH  

Sunday, April 6, 2008

assalamualaikum..

nih al-kisah bola selangor ngan kedah nih..punya lah excited nak pegi nih..hari sabtu tuh..hm..p bli tiket ngan iwan ngan nad..p naik moto jer malas nak g naik kete..lagi pun kete abang pakai..orang sana kirim tiket..orang sini kirim tiket..kira-kira smua tiket yang nak kene beli adalah dalam 20 tiket..huh..manyak nyer..p lah stadium tu beli tiket..

so..malam tu p lah stadium...mak ai..jem nyer..dtg lambat laks tu..hmm bejalan la jauh sikit..terus cari tempat..kat sana yang tunggu...babun,aza,burger,adex,za,adam,as,mady..aku datang ngan nan,nad,alin ngan wan frogie..so..masuk-masuk jer bola nak start dah..tapi sebelum masuk sempat la beli menda-menda aper tah nak memriahkan suasana...

Ha..bila bola dah start...mula lah memberikan sokongan padu..hahahaha...sampai sakit tekak nih..ades..tapi malam tu selangor kalah laaa :( x per..bg peluang kat kedah menang...balik bola..cam biasa lepak pelaga la..karaoke..minum-minum..makan-makan..
huhu...so..majulah sukan untuk negara...



AddThis Social Bookmark Button


TV3 online  

Monday, March 31, 2008

Assalamualaikum

Penah tengok tak citer kerana karena kat GUA.COM..huh rugi la kat saper yg tak tengok tuh..best citer dia..citer pasal sowang artis ni ngan hero dia..tp hero dia memang macho(Zizan Nin)..pergh...memang macho...so..tahniah la kepada Roslan Aziz kerana berjaya buat cerita nih..and tahniah jugak kat TV3,esspecially kat GUA.COM sebab berjaya buat drama online pertama kat dunia hiburan nih..

Tp masa tgk citer nih asyik ternanti2 jer...sbb citer dia dalam masa 5 mnt jer sehari..citer dia ada hari isnin,rabu ngan jumaat..so..tiap2 hari tuh pepagi bute masuk opis dah bukak dulu website tu semata-mata nk tgk citer tuh..huhuh punya dasyat lah penangan citer tu..

So..saper-saper yang lom penah tengok lagi citer KERANA KARENA...p lah tengok kat GUA.COM...hehehehe..hm byk lagi la citer-citer yang menarik kat dalam gua tu...lagu ada smua ada...huhuhuhu

Ha..yang terbaru skang nih..cerita JELMA...citer hantu...huhuhu layan gak citer nih..tp citer ni tak abis lagi...ngah nengok lagi...huhu..LAYANNNNN....



coretan
whitetulip

AddThis Social Bookmark Button


 

Design by Amanda @ Blogger Buster